Faq

Word ik thuis opgehaald en weer afgezet?
Ja, je wordt thuis opgehaald en weer afgezet. Het is in overleg ook mogelijk om op een andere opstap- of uitstapplaats af te spreken, bijvoorbeeld op school of werk.

Kan ik zelf bepalen wanneer ik les krijg?
Ja, je kunt zelf aangeven welke dagen jou schikt. Samen met je rijinstructeur kan je lessen vooruit inplannen.

Krijg ik rijles van dezelfde rij-instructeur?
Ja, om zoveel mogelijk uit je rijlessen te halen krijg je altijd les van dezelfde rij-instructeur en in dezelfde lesauto. Als je vaak tijdens jouw rijopleiding opnieuw aan iemand of een andere auto moet wennen, blijft er minder tijd over om te leren. 

Kan ik in mijn eigen tempo lessen?
Ja, wil je in je eigen tempo je rijopleiding volgen, dan kan dat natuurlijk! Voor sommige leerlingen is het zelfs beter om meer tijd voor de rijopleiding uit te trekken. Voor andere past vaker lessen in een kortere periode weer beter.

Kan ik in een week meerdere rijlessen nemen?
Ja, dat kan afhankelijk van ieders agenda. Wanneer deze het toelaat adviseren we max. 2 lessen per week. 

Is het mogelijk om in de avond rijles te krijgen?
In basis zijn de rijlessen overdag. (Net als de Praktijkexamens bij het CBR) Bij uitzondering geven we soms in de avond rijles, wel zijn deze uren in de avond beperkt.

Ik heb al rijlessen gehad bij een andere rijschool…
Dat is geen probleem, komt vaker voor dat leerlingen eerst bij een andere rijschool lessen hebben gevolgd.

Moet ik eerst mijn theoriecertificaat hebben om te mogen beginnen met lessen?
Nee, om te mogen lessen hoef je nog geen theoriecertificaat te hebben. Wel raden wij je aan om dit zo snel mogelijk te gaan halen.

Hoeveel rijlessen heb ik gemiddeld nodig? 
Het landelijk gemiddelde ligt bij iemand van 18 jaar op 40-45 rijlessen. Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen leertempo en zullen sommige het met minder of meer lessen doen. Het is belangrijk dat je snel begint met het leren van je theorie, dit kan je lessen in de auto schelen.

Wat is een tussentijdse toets? (TTT) 
We adviseren je om altijd een tussentijdse toets bij het CBR in je opleiding op te nemen. Daarmee wen je aan de situatie die je op het examen tegen zult komen. Dit geeft je een zekerder gevoel tijdens het examen en bovendien kun je al vrijstellingen krijgen voor de verrichtingen die je tijdens de tussentijdse toets goed uitvoert. Een tussentijdse toets verhoogt simpelweg de kans van slagen tijdens het echte praktijkexamen en is vast onderdeel van de RIS-rijopleiding die je krijgt. 

In welke plaats doen we het praktijkexamen?
Je rijdt bij ons in Tilburg en omgeving, het examen doe je in Tilburg vanaf de CBR examenlocatie Bosscheweg 11, 5056 PP Berkel-Enschot. Om je bij het CBR en directe omgeving vertrouwd te maken gaan we daar regelmatig met de rijles naar toe. 

Kan ik een geplande rijles annuleren?
Het annuleren van een rijles kan tot 48 uur voor aanvang. Een rijles die korter dan 48 uur voor aanvang is geannuleerd, wordt in rekening gebracht. Bijzondere uitzonderingen in goed overleg.

Ik heb een rijbewijs, maar durf niet meer te rijden…
Rijangst is een veel voorkomend probleem. Neem nu een proefles bij LANDER. (je zal toch een keer over de drempel heen moeten…) Je krijgt van ons een persoonlijk advies. We bespreken de situaties waar je meer moeite mee hebt en gaan alle punten na waar we tijdens meer aandacht aan gaan besteden.

Kan ik een keer een lange rit maken?
Ja, dit is zeker mogelijk. Hiervoor hebben we bijvoorbeeld een stedentrip naar Rotterdam. Je zult merken dat hierdoor je zelfvertrouwen groeit! Ook leuk om dit met 1 of 2 vrienden/vriendinnen te doen!