Rijles


Privé rijles: géén andere leerlingen wegbrengen en ophalen

Écht privéles! Bij de meeste rijscholen ben je soms tot wel de helft van jouw tijd bezig met het wegbrengen en/of ophalen van andere leerlingen. Vervolgens moet je weer helemaal terug richting het examen- of oefengebied. Daar kan de les dan pas echt goed beginnen. Zo ben je telkens veel van jouw kostbare lestijd kwijt met deze ‘taxiritjes’. Deze tijd kan veel efficiënter gebruikt worden.

Bij LANDER halen we je persoonlijk op en rijd je zelf weer terug zonder andere leerlingen op halen. Bij de rijschool uit Kaatsheuvel begint de rijles op het moment dat je in de lesauto stapt en eindigt pas wanneer je weer terug bent. Jij krijgt de volle aandacht. Daar betaal je toch ook voor?

Boek nu je proefles >


Start met rijles bij LANDER uit Kaatsheuvel

Je bent 16,5 jaar of ouder en wilt graag je rijbewijs behalen. Je hebt er veel zin in en vindt het super spannend! Ondertussen komen de vragen in je op: Wat gaat er nu eigenlijk bij de rijles gebeuren? Wat zal me te wachten staan? Wat mag ik eigenlijk allemaal doen tijdens de eerste rijles? Je spanning slaat om in nervositeit. Geen zorgen, de rijles bij LANDER Kaatsheuvel wordt altijd zo gedaan zodat jij je op je gemak voelt. Je zult nooit bij je rijles iets hoeven doen waar je nog niet klaar voor bent. Zo is de eerste keer rijles bij LANDER uit Kaatsheuvel voornamelijk een prettig kennismaken. Met de rij-instructeur, maar natuurlijk ook met de auto.

Bij standaard rijlessen wordt vaak alleen ‘feedback’ gegeven en dat kan soms als negatief worden ervaren. Oorzaak is dat feedback alleen op het verleden is gericht, zeg maar in z’n achteruit. Bij rijschool LANDER werken we vooral in z’n vóóruit ofwel ‘feedforward’ dat juist het toekomstig handelen positief benadrukt. Feedforward is enorm effectief omdat het altijd is gericht op datgene waar we graag beter in willen worden. 

Meer informatie over starten met rijles bij LANDER uit Kaatsheuvel >

 


Stedentrip

Speciale rijles vóór je praktijkexamen of na je praktijkexamen.

We willen onze leerlingen graag goed voorbereiden om zelfstandig de weg op te gaan. Daarom biedt LANDER de mogelijkheid om een paar weken vóór het praktijkexamen of als je nog maar kort je rijbewijs hebt een stedentrip te maken. We gaan met de rijles vanuit Kaatsheuvel bijvoorbeeld naar naar 1 of meerdere grote steden zoals Rotterdam of Amsterdam. Deze rijles kan met 1 of 2 leerlingen. Zo kan de één de route plannen terwijl de ander rijdt, net als je straks in het echt zult doen. Rijervaring onder veilige begeleiding in deze steden geeft je een grote voorsprong. Zo leer je omgaan met onverwachte of onbekende situaties en wen je eraan om langer achter het stuur te zitten. Afhankelijk van het reisdoel duurt de stedentrip 2 – 4 uur. Zeer leerzaam en je zult zien dat je door deze rijles je zelfvertrouwen een flinke boost krijgt!

Meer informatie over Stedentrip >

 


Opfriscursus

LANDER is niet alleen een eigentijdse autorijschool voor jongeren. We willen voor alle autobestuurders graag iets betekenen. Zo worden we bijvoorbeeld allemaal ouder en willen zo lang als mogelijk ons rijbewijs behouden. Ook kan het zijn dat je niet zo vaak in de auto rijdt en voel je je onzeker in het verkeer. Inparkeren is nog steeds geen succes, het invoegen op de snelweg gaat niet echt vlot en rotondes zijn soms lastig.

Komt dit je bekend voor? Geen probleem, je bent écht niet de enige! Er zijn veel bestuurders die onzeker zijn of worden in het verkeer.

We hebben speciaal voor deze bestuurders een opfriscursus auto ontwikkeld, waarin je weer vertrouwd raakt met de auto. Deze rijlessen bestaan onder andere uit de bijzondere verrichtingen en rijden op de snelweg waardoor je je snel weer zeker gaat voelen in het verkeer. De rijlessen worden gehouden in onze comfortabele lesauto of de eigen auto. Tijdens deze ritten krijg je precies de tips die voor jou van belang zijn. Hierdoor gaat het rijden straks veel gemakkelijker.

In de veilige lesauto gaan we de weg op en in 5 rijlessen van 60 minuten brengen we passende kennis én rijvaardigheid bij. Na de vijfde les kijken we samen hoe de opfriscursus is verlopen want zelfstandig autorijden betekent onafhankelijk zijn!

Neem gerust contact met ons op of boek nu de opfriscursus >