Autorijschool Kaatsheuvel

De autorijschool voor Kaatsheuvel en omgeving leert je mét plezier goed, zelfstandig en veilig autorijden volgens door CBR aanbevolen lesmethode.


Je instructeur

Ik ben Derek Lander, eigenaar van de autorijschool uit Kaatsheuvel. Ik woon al meer dan 20 jaar samen met Heleen en ben vader van 2 prachtige jongens. Na 19 jaar succesvol een internationale handelsonderneming gerund te hebben, heb ik daar begin 2016 afstand van gedaan om mijn drive te gaan volgen: passie voor alles op wielen en verkeer. Daarbij zit het lesgeven en coachen in mijn bloed. Deze unieke kenmerken vormen samen de basis van de autorijschool uit Kaatsheuvel.

Het lesgeven doe ik op een ontspannen, geduldige, gezellige maar effectieve manier waar zeker ruimte is voor een dosis humor waar jij je prettig bij voelt.


Gecertificeerd Faalangst   •   Autisme, ADHD/ADD   •   Rijopleiding In Stappen (RIS)

Ik ben volgens de nieuwste versie WRM 2009 (Wet Rijonderricht Motorrijtuigen)op de hoog aangeschreven Verkeersacademie in Best als rij-instructeur opgeleid. Iedereen is (gelukkig!) anders. Dat maakt mijn vak ook zo boeiend. Om elke leerling zo optimaal mogelijk naar het rijbewijs B te begeleiden heb ik aanvullende opleidingen gevolgd. Ik ben gecertificeerd rij-instructeur om leerlingen uiteenlopend van Faalangst tot Autisme, ADHD of ADD goed te leren autorijden.

Daarnaast ben ik ook RIS-gecertificeerd. Bij deze nieuwe lesmethodiek ‘Rijopleiding In Stappen’ doorloop je 4 verschillende modules. Het slagingspercentage is hoger dan bij een gewone rijopleiding, ook de kans dat je in één keer slaagt is groter. Ik weet precies wat er van jou straks als bestuurder wordt verwacht. Dit zowel tijdens, als na je opleiding! Niet alleen praktische zaken komen bij onze rijschool uit Kaatsheuvel aan bod, maar ook verkeersinzicht, veiligheid en “Het Nieuwe Rijden” (zuinig en milieuvriendelijk) maken een wezenlijk onderdeel uit van onze opleidingen.


Rijopleiding In Stappen (RIS)

RIS is geen product maar een onderwijsmethodiek. De RIS geeft structuur aan de rijopleiding. Je moet de RIS zien als een maatpak die zich helemaal aan jou laat aanpassen. RIS is hét ideale pakket om een hoog examenniveau te bereiken!

Dat komt omdat de praktijkonderwerpen zijn onderverdeeld in 4 praktijkmodules. Maar vooral ook omdat de volgorde waarop de praktijkonderwerpen worden behandeld goed doordacht en logisch op elkaar aan sluit. Aan de hand van het RIS-lesboek worden alle modules stap voor stap doorlopen. Vooraf kan je thuis alvast in het RIS-lesboek lezen wat er in de les behandeld gaat worden.

De voordelen van RIS samengevat:
 Hoger slagingspercentage
 Hoge kwaliteit van de rijopleiding
 Stap-voor-stap aanpak
 Betere voorbereiding op deelname aan het verkeer
 Inzicht in je vorderingen met behulp van de leerlingkaart

Meer info RIS >


Bevoegd rij-instructeur Autisme, ADHD/ADD

Ik ben opgeleid en gecertificeerd rij-instructeur om leerlingen met Autisme, ADHD of ADD te begeleiden en goed te leren autorijden. LANDER werkt samen met Spectrum Nederland. Dit is een kwaliteitskeurmerk voor professionals uit de rijbranche, gespecialiseerd in specifieke zorgvragen zoals autisme en ADHD. LANDER neemt de tijd voor je en zet zich in om je Rijbewijs B te halen.

Meer info Autisme of ADHD/ADDLestijden Autorijschool Kaatsheuvel

Maandag: 8.30 – 20.30 uur
Dinsdag: 8.30 – 20.30 uur
Woensdag: 8.30 – 20.30 uur
Donderdag: 8.30 – 20.30 uur
Vrijdag: 8.30 – 20.30 uur
Zaterdag: 8.30 – 13.00 uur
Zondag: gesloten