De Lesauto

De Ford Focus ST-line is moderne en milieuvriendelijke lesauto met veel overzicht. Daarin word je niet snel over het hoofd gezien! Daar heeft rijschool LANDER heel bewust voor gekozen.

De zit is perfect en de grote ramen rondom zorgen ervoor dat het overzicht in het verkeer heel goed is. Daarbij rijdt de auto super licht en gemakkelijk. Iedereen past deze lesauto; van klein tot groot! 

 

Modern & eigentijds

LANDER biedt je graag autorijles waarbij veiligheid voorop staat. Daarom is de nieuwe lesauto voorzien van een uitgebreid pakket passieve én actieve veiligheidssystemen. Toekomstgericht, veilig en heel praktisch! Alvast een paar belangrijke voor je uitgelicht:

→ LED koplampverlichting

Optimaal zicht tijdens donkere dagen met deze koplampen door sterke LED verlichting. Ze passen zich automatisch aan verschillende situaties aan. Bochten worden zo bijvoorbeeld beter verlicht. Daarbij verbruiken LED’s véél minder energie dan ouderwetse gloeilampen.

→ EcoBoost Motor

Elke druppel brandstof wordt door de moderne EcoBoost optimaal benut. Hierdoor vermindert het brandstofverbruik en wordt de CO2-uitstoot sterk verlaagd. Deze EcoBoost-motor is voorzien van een turbocharger. Een turbocharger maakt gebruik van uitlaatgassen om meer sterk gecomprimeerde lucht in de motor te duwen. Zo levert de EcoBoost-motor indrukwekkende prestaties met slechts heel weinig CO2 uitstoot. De turbocharger creëert ook een grote spreiding van het koppel, zo hoef je minder te schakelen en kun je bijvoorbeeld vlot inhalen of invoegen.

→ Automatische parkeerrem

De Focus ST-line neemt voor jou de hellingproef! Kom je stil te staan op een helling dan hoef jij je geen zorgen te maken dat je achteruit rolt. Een automatische rem zorgt ervoor dat je auto nooit onbedoeld naar achteren rolt. Hoe steil de helling ook is, je rijdt zo weer weg!

→ Lane Assist

De Focus ST-line is voorzien van een rijstrook-behoud-assistent. Dit systeem houdt je veilig binnen de lijnen en helpt je wanneer je per ongeluk van je baan afwijkt. Een camera achter de voorruit herkent de belijning op het wegdek en zorgt ervoor dat de auto binnen de lijnen blijft rijden. De auto corrigeert door een beetje tegenstuur te geven, zodat de veiligheid niet in gevaar komt. Een veilig gevoel.

→ Pre-Collision Assist met voetgangersherkenning

Het Pre-Collision Assist-systeem detecteert mogelijke botsingsgevaren met voetgangers en andere voertuigen voor je en wijst je op hun aanwezigheid. Als je niet reageert, remt het automatisch. Deze technologie is bedoeld om de ernst van ongelukken te beperken en ze indien mogelijk geheel te voorkomen.

→ Autonoom Noodremsysteem

De technologie scant de weg voor je en waarschuwt je als het een dreigende botsing detecteert. Als je niet reageert, kan het systeem automatisch voor je remmen. Zo kunnen ongelukken voorkomen worden of wordt schade beperkt.

→ Parkeersensoren voor en achter + dode hoek sensoren + achteruitrijcamera

Met geluidsignalen en zichtbaar in het grote beeldscherm wordt aangegeven wanneer de lesauto een mogelijk obstakel nadert. Dode hoek sensoren van de auto merken verkeer schuin achter je op en de achteruitrijcamera geeft je altijd een helder beeld achter de auto bij keeropdrachten of parkeren. Ook bij slecht zicht of als het donker is. Veilig en heel praktisch!

→ Groot ingebouwd navigatiescherm

Het grote navigatiescherm laat zich gemakkelijk bedienen en wijst je eenvoudig en zonder omwegen de weg. Het systeem geeft je in woord en op een extra groot beeldscherm duidelijke routebegeleiding en brengt je zonder problemen snel naar de gewenste bestemming.

→ Panoramadak

Het glazen panoramadak biedt uitzicht en laat plezierig veel licht toe in het interieur. Als het weer en de omstandigheden het toelaat schuiven of kantelen we het dak open voor frisse lucht of om tijdens de lessen van het mooie weer te kunnen genieten. Groot voordeel van een open dak is dat je in het verkeer nog beter hoort wat er om je heen gebeurt en dat vergroot de veiligheid. 


Advanced Driver Assistance Systems (ADAS)

Elke moderne (les)auto is vandaag de dag vaak (verplicht) voorzien van airbags, anti-blokkeer remsysteem, airco en een navigatiesysteem. De ontwikkelingen voor meer veiligheid en rijondersteuning gaan inmiddels een heel stuk verder.

Het CBR heeft eerder bekend gemaakt dat Advanced Drivers Assistance Systems (ADAS), oftewel ondersteunende rijsystemen voor auto’s vanaf 1 januari 2016 toegestaan worden tijdens rijexamens. Als moderne rijschool laat LANDER je hier graag kennis mee maken. Een groot voordeel daarbij voor de leerling: een aantal van deze rijondersteuningen maakt je het rijden een stuk gemakkelijker!

Wat is ADAS?

De technologie is in voertuigen continu in ontwikkeling. Een belangrijke innovatie zijn de zogenaamde rijhulpsystemen oftewel ADAS (Advanced Driver Assistance Systems). Door middel van bijvoorbeeld camera’s achter de voorruit van de auto kunnen deze ADAS-systemen een bestuurder ondersteunen tijdens het rijden. Ze helpen bijvoorbeeld bij het maken van een noodstop en bij inparkeren. Het zijn de voorbodes van het autonome autorijden (zelfrijdende auto’s).

De EU heeft besloten om vanaf 2022 alleen nog maar nieuwe personenauto’s toe te laten met Advanced Driver Assistance Systems (ADAS). Denk daarbij aan een noodremsysteem en rijbaanassistentie. De moderne lesauto van LANDER is van deze systemen voorzien waarmee we de leerling uiteraard kennis laten maken!