De Lesauto

De lesauto Mini Cooper S Countryman is een iets hogere auto waar rijschool LANDER heel bewust voor heeft gekozen. Door de hogere zit heb je perfect zicht op het overige verkeer, dit in tegenstelling tot veel andere standaard lesauto’s die vaak lager en kleiner zijn.

LANDER biedt je graag autorijles op waarbij veiligheid voorop staat. De grote raampartijen rondom van de lesauto dragen hier nog extra aan bij. De SUV-carrosserievorm maakt daarbij het interieur bijzonder ruim en uitnodigend. Iedereen zit in deze lesauto perfect; van klein tot groot!

Modern & eigentijds

Heb je straks je rijbewijs en ga je voor het eerst rijden in de grotere auto van bijvoorbeeld je ouders? Steeds vaker rijden die ook in een groter en hoger automodel. Die overstap is veel kleiner als je les hebt gehad in onze lesauto. Daarbij is de lesauto van LANDER uitgerust met een groot aantal extra’s die jouw rijlessen nóg veiliger, makkelijker en aangenamer maken. 

Made in Holland!

Een Brits icoon met een Duitse eigenaar BMW heeft voor Nederlands vakmanschap gekozen. Trotser kun je ons niet maken. De MINI Countryman wordt voor de hele wereld exclusief gebouwd bij VDL Nedcar in Born (Limburg). Productie van deze MINI levert werk op voor meer dan 1.200 mensen.


Lesauto van LANDER biedt je extra veiligheid, rijgemak & comfort:

→ LED koplampverlichting

Optimaal zicht tijdens de donkere dagen met deze koplampen door sterke lichtbundel. Ze passen zich automatisch aan verschillende situaties aan. Bochten worden zo bijvoorbeeld beter verlicht. Daarbij verbruiken LED’s circa 50 procent minder energie dan gewone gloeilampen.

 

→ Twinturbo-motor met ECO-Green Modus

De nieuwste MINI TwinPower Turbo motor in de lesauto rijdt voortreffelijk en combineert vermogen met efficiency. De soepele motor en indrukwekkende trekkracht bij lage toertallen vergemakkelijkt het wegrijden, het uitvoeren van de bijzondere verrichtingen en het veilig invoegen op de snelweg. Er zijn verschillende instellingen waaronder de Green Modus. Milieubewust rijden met deze stand ingeschakeld vermindert het brandstofverbruik tot wel 20 procent.

→ Driving Assistant Systemen

Wie denkt dat veilig rijden saai is, heeft nog nooit in een MINI gereden. De verschillende MINI Driving Assistant systemen zijn gebaseerd op hypermoderne camera technologie en maken rijden veiliger en zorgelozer. En het rijdt nou eenmaal lekkerder als je weet dat je goed beschermd bent. Zo worden bij acuut gevaar de remmen ‘op scherp gezet’ om sneller te kunnen reageren. In een noodgeval grijpt het systeem zelfs in door zelfstandig automatisch te remmen en zo de bots-snelheid aanzienlijk te verminderen.

→ Parkeersensoren voor en achter + achteruitrijcamera

Met geluidsignalen en visueel in het grote beeldscherm wordt aangegeven wanneer de lesauto een mogelijk obstakel nadert. De achteruitrijcamera maakt betere oriëntatie mogelijk bij het achteruitrijden bij keeropdrachten of parkeersituaties, ook bij slecht zicht of als het donker is. Veilig en erg plezierig!

→ Groot ingebouwd professioneel navigatiescherm

Het MINI navigatiesysteem met laat zich gemakkelijk bedienen en wijst je eenvoudig en zonder omwegen de weg. Het systeem geeft je in woord en op een extra groot beeldscherm duidelijke routebegeleiding en brengt je eenvoudig en snel naar de gewenste bestemming.

→ Panoramadak

Het glazen panoramadak biedt uitzicht en laat plezierig veel licht toe in het interieur. Als het weer en de omstandigheden het toelaten schuiven of kantelen we het dak open voor frisse lucht of om tijdens de lessen van het mooie weer kunnen genieten. Daarbij ervaar je dan nog beter wat er om je heen in het verkeer gebeurd en bevorderd het de rijbeleving. 


Advanced Driver Assistance Systems (ADAS)

Elke moderne (les)auto is vandaag de dag vaak (verplicht) voorzien van airbags, anti-blokkeer remsysteem, airco en een navigatiesysteem. De ontwikkelingen voor meer veiligheid en rijondersteuning gaan inmiddels een stuk verder.

Het CBR heeft eerder bekend gemaakt dat Advanced Drivers Assistance Systems (ADAS), oftewel ondersteunende rijsystemen voor auto’s vanaf 1 januari 2016 toegestaan worden tijdens rijexamens. LANDER laat de leerling als moderne rijschool je hier graag kennis mee maken. Een groot voordeel daarbij voor de leerling: een aantal van deze rijondersteuningen maakt je het rijden een stuk gemakkelijker!

Wat is ADAS?

De technologie is in voertuigen continu in ontwikkeling. Een belangrijke innovatie zijn de zogenaamde rijhulpsystemen oftewel ADAS (Advanced Driver Assistance Systems). Door middel van bijvoorbeeld camera’s achter de voorruit kunnen deze ADAS-systemen een bestuurder ondersteunen tijdens het rijden. Ze helpen bijvoorbeeld bij het maken van een noodstop en helpen bij inparkeren. Het zijn de voorbodes van het autonome autorijden (zelfrijdende auto’s). De lesauto van LANDER is van verschillende van systemen voorzien waarmee we de leerling uiteraard kennis laten maken.