De Lesauto

De lesauto VW Tiguan R-Line is een zeer overzichtelijke auto die niet snel over het hoofd wordt gezien! Daar heeft rijschool LANDER heel bewust voor gekozen. Door de hogere zit heb je perfect zicht op het overige verkeer, dit in tegenstelling tot veel andere standaard lesauto’s die vaak laag en kleiner zijn.

LANDER biedt je graag autorijles waarbij veiligheid voorop staat. De grote raampartijen rondom van de lesauto dragen hier nog extra aan bij. De SUV-carrosserievorm maakt het interieur bijzonder ruim en uitnodigend. Iedereen zit in deze lesauto perfect; van klein tot groot!

 

Modern & eigentijds

Heb je straks je rijbewijs en ga je voor het eerst rijden in de auto van bijvoorbeeld je ouders? Steeds vaker rijden die ook in een hoger SUV-model. Die overstap is veel kleiner als je les hebt gehad in onze lesauto. De nieuwe lesauto van LANDER biedt je veiligheid, rijgemak & comfort. Een paar items uitgelicht:

→ LED koplampverlichting

Optimaal zicht tijdens donkere dagen met deze koplampen door sterke lichtbundel. Ze passen zich automatisch aan verschillende situaties aan. Bochten worden zo bijvoorbeeld beter verlicht. Daarbij verbruiken LED’s véél minder energie dan ouderwetse gloeilampen.

 

→ 2.0 TDI 150 PK

De sterke 150 pk motor past perfect bij de Tiguan R-Line. De motor is eco-vriendelijk, lekker vlot én zuinig dankzij cilinderuitschakeling. Bijna onmerkbaar doen twee van de vier cilinders af en toe een winterslaapje om brandstof te besparen. 

→ Automatische parkeerrem

De Tiguan R-Line neemt voor jou de hellingproef! Kom je stil te staan op een helling dan hoef jij je geen zorgen te maken dat je achteruit rolt. Een druk op de knop en de automatische rem zorgt ervoor dat je auto nooit onbedoeld naar voren of achteren rolt. Hoe steil de helling ook is, je rijdt zo weer weg.

→ Lane Assist

De Tiguan R-Line is voorzien van een rijstrook-behoud-assistent. Dit systeem houdt je eenvoudig veilig binnen de lijnen en helpt je wanneer je per ongeluk van je baan afwijkt. Een camera in de voorruit herkent de belijning op het wegdek en zorgt ervoor dat de auto binnen de lijnen blijft rijden. De auto corrigeert door een beetje tegenstuur te geven, zodat de veiligheid niet in gevaar komt. Een veilig gevoel.

→ Voetgangersherkenning

Voetgangersherkenning helpt aanrijdingen voorkomen. De auto waarschuwt zelfs in donkere en onoverzichtelijke verkeerssituaties als er een voetganger nadert. Reageer je niet op tijd, dan wordt je gewaarschuwd en remt de auto automatisch af.

→ City Emergency Braking

Nooit meer een ongeluk bij lage snelheden. Dit innovatieve systeem is actief als je tussen de 0 en 30 km/u rijdt en waarschuwt bij een dreigende botsing in het drukke stadsverkeer of in de file. Als een reactie vervolgens uitblijft remt het systeem geheel zelfstandig. Zo kunnen ongelukken voorkomen worden of wordt schade beperkt.

→ Parkeersensoren voor en achter + achteruitrijcamera

Met geluidsignalen en visueel in het grote beeldscherm wordt aangegeven wanneer de lesauto een mogelijk obstakel nadert. De achteruitrijcamera geeft je altijd een helder beeld achter de auto bij keeropdrachten of parkeren. Ook bij slecht zicht of als het donker is. Veilig en heel erg plezierig!

→ Groot ingebouwd navigatiescherm

Het grote navigatiescherm laat zich gemakkelijk bedienen en wijst je eenvoudig en zonder omwegen de weg. Het systeem geeft je in woord en op een extra groot beeldscherm duidelijke routebegeleiding en brengt je zonder problemen snel naar de gewenste bestemming.

→ Panoramadak

Het glazen panoramadak biedt uitzicht en laat plezierig veel licht toe in het interieur. Als het weer en de omstandigheden het toelaat schuiven of kantelen we het dak open voor frisse lucht of om tijdens de lessen van het mooie weer te kunnen genieten. Daarbij ervaar je simpelweg nog beter wat er om je heen gebeurt in het verkeer en vergroot het dus je veiligheid. 


Advanced Driver Assistance Systems (ADAS)

Elke moderne (les)auto is vandaag de dag vaak (verplicht) voorzien van airbags, anti-blokkeer remsysteem, airco en een navigatiesysteem. De ontwikkelingen voor meer veiligheid en rijondersteuning gaan inmiddels een heel stuk verder.

Het CBR heeft eerder bekend gemaakt dat Advanced Drivers Assistance Systems (ADAS), oftewel ondersteunende rijsystemen voor auto’s vanaf 1 januari 2016 toegestaan worden tijdens rijexamens. Als moderne rijschool laat LANDER je hier graag kennis mee maken. Een groot voordeel daarbij voor de leerling: een aantal van deze rijondersteuningen maakt je het rijden een stuk gemakkelijker!

Wat is ADAS?

De technologie is in voertuigen continu in ontwikkeling. Een belangrijke innovatie zijn de zogenaamde rijhulpsystemen oftewel ADAS (Advanced Driver Assistance Systems). Door middel van bijvoorbeeld camera’s achter de voorruit van de auto kunnen deze ADAS-systemen een bestuurder ondersteunen tijdens het rijden. Ze helpen bijvoorbeeld bij het maken van een noodstop en bij inparkeren. Het zijn de voorbodes van het autonome autorijden (zelfrijdende auto’s).

De EU heeft besloten om vanaf 2022 alleen nog maar nieuwe personenauto’s toe te laten met Advanced Driver Assistance Systems (ADAS). Denk daarbij aan een noodremsysteem en rijbaanassistentie. De moderne lesauto van LANDER is van deze systemen voorzien waarmee we de leerling uiteraard kennis laten maken!