De Lesauto

De lesauto BMW X1 is een iets hogere auto waar rijschool LANDER heel bewust voor heeft gekozen. Door de hogere zit heb je perfect zicht op het overige verkeer, dit in tegenstelling tot veel andere standaard lesauto’s die vaak lager en kleiner zijn.

LANDER biedt je graag autorijles op waarbij veiligheid voorop staat. De grote raampartijen rondom van de lesauto dragen hier nog extra aan bij. De SUV-carrosserievorm maakt daarbij het interieur bijzonder ruim en uitnodigend. Iedereen zit in deze lesauto perfect; van klein tot groot!

Modern & eigentijds

Heb je straks je rijbewijs en ga je voor het eerst rijden in de grotere auto van bijvoorbeeld je ouders? Steeds vaker rijden die ook in een groter en hoger automodel. Die overstap is veel kleiner als je les hebt gehad in onze lesauto. Daarbij is de lesauto van LANDER uitgerust met een groot aantal extra’s die jouw rijlessen nóg veiliger, makkelijker en aangenamer maken. 


Advanced Driver Assistance Systems (ADAS)

Elke moderne (les)auto is vandaag de dag vaak (verplicht) voorzien van airbags, anti-blokkeer remsysteem, airco en een navigatiesysteem. De ontwikkelingen voor meer veiligheid en rijondersteuning gaan inmiddels een stuk verder.

Het CBR heeft eerder bekend gemaakt dat Advanced Drivers Assistance Systems (ADAS), oftewel ondersteunende rijsystemen voor auto’s vanaf 1 januari 2016 toegestaan worden tijdens rijexamens. LANDER laat de leerling als moderne rijschool je hier graag kennis mee maken. Een groot voordeel daarbij voor de leerling: een aantal van deze rijondersteuningen maakt je het rijden een stuk gemakkelijker!

Wat is ADAS?

De technologie is in voertuigen continu in ontwikkeling. Een belangrijke innovatie zijn de zogenaamde rijhulpsystemen oftewel ADAS (Advanced Driver Assistance Systems). Door middel van bijvoorbeeld camera’s achter de voorruit kunnen deze ADAS-systemen een bestuurder ondersteunen tijdens het rijden. Ze helpen bijvoorbeeld bij het onvrijwillig verlaten van een rijbaan, het maken van een noodstop en helpen bij inparkeren. Het zijn de voorbodes van het autonome autorijden (zelfrijdende auto’s). De lesauto van LANDER is van verschillende van deze veiligheidssystemen voorzien waarmee we de leerling uiteraard kennis laten maken.


Lesauto van LANDER biedt je extra veiligheid, rijgemak & comfort:

→ LED koplampverlichting

Optimaal zicht tijdens de donkere dagen met deze koplampen door sterke lichtbundel. Ze passen zich automatisch aan verschillende situaties aan. Bochten worden zo bijvoorbeeld beter verlicht. Daarbij verbruiken LED’s circa 50 procent minder energie dan gewone gloeilampen.

 

→ Twinturbo-motor met ECO Modus

De nieuwste BMW TwinPower Turbo motor in de lesauto BMW rijdt voortreffelijk en combineert vermogen met efficiency. De soepele motor en indrukwekkende trekkracht bij lage toertallen vergemakkelijkt het wegrijden, het uitvoeren van de bijzondere verrichtingen en het veilig invoegen op de snelweg. Er zijn verschillende instellingen waaronder de ECO Modus. Milieubewust rijden met deze stand ingeschakeld vermindert het brandstofverbruik tot wel 20 procent.

→ Safetypakket

We doen er natuurlijk van alles aan om gevaarlijke situaties te voorkomen. In situaties waarin een mogelijk gevaar dreigt, omvat het safetypakket van de lesauto verschillende veiligheidssystemen. Zo worden bij acuut gevaar de remmen ‘op scherp gezet’ om sneller te kunnen reageren. In een noodgeval grijpt het systeem zelfs in door zelfstandig automatisch te remmen en zo de botssnelheid aanzienlijk te verminderen. Het veiligheidssysteem omvat ook lane-assist. Dat systeem waarschuwt je met een korte lichte trilling in het stuur als je ongewenst buiten de wegmarkering rijdt doordat je bijvoorbeeld even afgeleid bent.

→ Achteruitrijcamera met parkeerhulplijnen 

De achteruitrijcamera maakt betere oriëntatie mogelijk bij het achteruitrijden bij keeropdrachten of parkeersituaties. Het gebied achter de BMW wordt overzichtelijk en helder op het grote beeldscherm van de bestuurder weergegeven. Extra parkeerhulplijnen helpen je bij de afstand en draaicirkel bij het manoeuvreren. Erg plezierig!

→ Parkeersensoren voor en achter

Parkeersensoren aan voor- en achterzijde maakt inparkeren en manoeuvreren in kleine ruimtes nog gemakkelijker. Met geluidsignalen en visueel in het grote beeldscherm wordt aangegeven wanneer de lesauto een mogelijk obstakel nadert. Werkt natuurlijk optimaal samen met de achteruitrijcamera, ook bij slecht zicht of als het donker is.

→ Schakelindicator voor optimaal op- of terugschakelen

De lesauto is voorzien van een schakelindicator die je duidelijk aangeeft in welke versnelling je rijdt. Daarbij adviseert deze je ook wanneer je vanuit milieuoogpunt beter kunt op- of terugschakelen voor een lager verbruik en uitstoot. 

→ Head-Up Display

Dit is een full-colour projectie voor je in de voorruit met de meest belangrijke gegevens. Hier kijk je als het ware doorheen. Dit helpt je als bestuurder perfect te concentreren op de weg en het verkeer. Ondermeer je snelheid, de aanwijzingen van de navigatie en geldende snelheidsinformatie wordt voor je weergegeven. 

→ Groot ingebouwd professioneel navigatiescherm

Het BMW navigatiesysteem laat zich gemakkelijk bedienen en wijst je eenvoudig en zonder omwegen de weg. Het systeem geeft je in woord en op een groot beeldscherm duidelijke routebegeleiding en brengt je eenvoudig en snel naar de gewenste bestemming.

→ Panoramadak

Het glazen panoramadak biedt uitzicht en laat plezierig veel licht toe in het interieur. Als het weer en de omstandigheden het toelaten schuiven of kantelen we het dak open voor frisse lucht of om tijdens de lessen van het mooie weer kunnen genieten. Daarbij ervaar je dan nog beter wat er om je heen in het verkeer gebeurd en bevorderd het de rijbeleving.