Rijbewijs B halen

Je bent 16,5 jaar of ouder en wilt graag je rijbewijs B halen. Je hebt er veel zin in en je vindt het super spannend! Ondertussen komen de vragen in je op: Wat gaat er nu eigenlijk gebeuren? Wat zal me te wachten staan? Wat mag ik eigenlijk allemaal doen tijdens de eerste rijles? Geen zorgen, alle rijlessen worden bij LANDER zo gedaan zodat jij je op je gemak voelt. Je zult nooit iets hoeven doen waar je nog niet klaar voor bent. Daarnaast is de eerste les voornamelijk een kennismaken. Met de rij-instructeur, maar natuurlijk ook met de auto. 

 

 

Je allereerste rijles!

Uiteraard start je eerste rijles om je rijbewijs B te halen bij LANDER met een kennismaking met je instructeur. Hij zal je vervolgens vragen of je een beginnende kandidaat bent of dat je al rijervaring hebt. Je neemt plaats achter het stuur en krijgt een uitleg over wat de beste zit- en stuurhouding is. Je stelt je spiegels af en doet je gordel om. Niet lang erna zal de lesauto gestart worden en mag je sturen en richting aangeven zodra dit nodig is. Meestal gaat het leren sturen heel vlot, waardoor je ook eens gas mag geven, remmen en schakelen. De rij-instructeur zal je van alles uitleggen, iets over zichzelf vertellen en jou op je gemak proberen te stellen. Heb je brandende vragen? Stel ze dan gerust!

Jouw instructeur zorgt voor de veiligheid

Je rij-instructeur zorgt er natuurlijk voor dat je rijles bij LANDER veilig verloopt. In je eerste rijlessen ben je meer gefocust op het rijden, dan op het verkeer. De lesauto is daarom altijd uitgerust met een dubbele bediening. Je rij-instructeur kan hierdoor vanaf de passagiersstoel ook de gas, rem en koppeling bedienen. Tevens heeft de lesauto extra spiegels. Deze extra spiegels geven de rij-instructeur zicht op het verkeer en op jouw kijkgedrag. Kortom geen reden voor paniek: je rij-instructeur zal rekening houden met het verkeer en de verkeersregels.

Rustige opbouw

In het algemeen zullen we proberen om in het begin de drukke wegen of de snelweg zoveel mogelijk te vermijden. Pas als je verder gevorderd bent maak je kennis met de snelweg of bijvoorbeeld het centrum met meer verkeer. Later gaan we ook rijden in de regio van het CBR waar jouw praktijkexamen zal plaatsvinden. 

Einde van de eerste rijles

Zodra je rijles is afgelopen krijg je een beoordeling over hoe de les is verlopen en rijd je zelf terug naar huis. Was je eerste rijles een proefles, dan geeft LANDER meestal een eerste advies over het vervolg wat het beste bij je past. Ben je tevreden dan gaan we de volgende rijles met je inplannen. Na deze les stellen we een leerplan voor je op, waarna we tijdens de volgende lessen je stappen nauwgezet blijven monitoren. Veel plezier tijdens je eerste rijles!

Ben je er klaar voor? Boek nu je proefles >