Je Instructeur

Ik ben Derek Lander, eigenaar van de autorijschool. Ik woon al meer dan 20 jaar samen met Heleen en ben vader van 2 prachtige jongens. Na 19 jaar succesvol een internationale handelsonderneming gerund te hebben, heb ik daar in 2015 afstand van gedaan om mijn échte drive te gaan volgen: passie voor alles op wielen en verkeer. Daarbij zit het lesgeven, trainen en coachen in mijn bloed. Deze unieke kenmerken vormen samen de basis van de autorijschool.

Het lesgeven doe ik op een ontspannen, geduldige, gezellige maar effectieve manier waar zeker ruimte is voor een dosis humor en waar jij je prettig bij voelt. Ik ben een sportieve niet-rokende instructeur, wel zo prettig!

Belangrijk in de opleiding vind ik een persoonlijke aanpak. Je bent geen nummer, maar een uniek persoon. Zo nemen we ook altijd de tijd na de eerste rijles de opleiding door te spreken. Hierbij worden ook de eventuele ouders betrokken. Het is ook altijd mogelijk dat een ouder een keer meerijdt tijdens een rijles. Steeds meer leerlingen hebben al voor hun 18e hun rijbewijs, waardoor ze nog een periode met de ouders gaan rijden volgens 2toDrive. Dan weten de ouders wat de leerling leert en kan.


Gecertificeerd Faalangst  •  Autisme, ADHD of ADD  •  Rijopleiding In Stappen (RIS)

Ik ben volgens de nieuwste versie WRM 2009 (Wet Rijonderricht Motorrijtuigen) als rij-instructeur opgeleid. Iedereen is (gelukkig!) anders. Dat maakt mijn vak ook zo boeiend. Om elke leerling zo optimaal mogelijk naar het rijbewijs B te begeleiden heb ik aanvullende opleidingen gevolgd. Zo ben ik gecertificeerd rij-instructeur om leerlingen uiteenlopend van Faalangst tot Autisme, ADHD of ADD goed te leren autorijden.

Daarnaast ben ik ook RIS-gecertificeerd. Bij deze nieuwe lesmethodiek ‘Rijopleiding In Stappen’ doorloop je 4 verschillende modules. Het slagingspercentage is hoger dan bij een gewone rijopleiding, ook de kans dat je in één keer slaagt is groter.


Ervaren trainer Voortgezette Rijvaardigheidstrainingen

Ik geef naast autorijles ook op regelmatige basis voortgezette rijvaardigheidstrainingen aan meer ervaren bestuurders. Ze verhogen bij deze trainingen effectief hun verkeersinzicht, hun risicobewustzijn en leren de juiste vaardigheden en technieken aan. Zo kunnen bijvoorbeeld veel schades en ongevallen worden voorkomen. 

De voortgezette rijvaardigheidstrainingen lopen uiteen van

  • Anti-sliptrainingen tot openbare-weg-trainingen
  • Bedrijfstrainingen tot particuliere trainingen
  • Individueel tot grote groepen
  • Beginnende tot ervaren bestuurders

    

Logisch dat je bij LANDER als nieuwe bestuurder daar óók kennis mee maakt. Onderdelen zoals verkeersinzicht, veiligheid en ‘Het Nieuwe Rijden’ (zuinig en milieuvriendelijk rijden) maken uiteraard deel uit van je rijopleiding.

Spreekt dit je aan, neem dan gerust contact op. We begeleiden je graag richting een succesvol rijexamen!