Je Instructeur

Ik ben Derek Lander, eigenaar van de autorijschool. Ik woon al meer dan 20 jaar samen met Heleen en ben vader van 2 prachtige jongens. Na 19 jaar succesvol een internationale handelsonderneming gerund te hebben, heb ik daar begin 2016 afstand van gedaan om mijn drive te gaan volgen: passie voor alles op wielen en verkeer. Daarbij zit het lesgeven en coachen in mijn bloed. Deze unieke kenmerken vormen samen de basis van de autorijschool.

Het lesgeven doe ik op een ontspannen, geduldige, gezellige maar effectieve manier waar zeker ruimte is voor een dosis humor en waar jij je prettig bij voelt.

Belangrijk in de opleiding vind ik een persoonlijke aanpak. Je bent geen nummer, maar een persoon. Zo nemen we ook altijd de tijd na de eerste rijles de opleiding door te spreken. Hierbij worden ook de eventuele ouders betrokken. Het is ook altijd mogelijk dat een ouder een keer meerijdt tijdens een rijles. Steeds meer leerlingen hebben al voor hun 18e hun rijbewijs, waardoor ze nog een periode met de ouders gaan rijden volgens 2toDrive. Dan weten de ouders wat de leerling leert en kan.


Gecertificeerd Faalangst  •  Autisme, ADHD of ADD  •  Rijopleiding In Stappen (RIS)

Ik ben volgens de nieuwste versie WRM 2009 (Wet Rijonderricht Motorrijtuigen)op de hoog aangeschreven Verkeersacademie in Best als rij-instructeur opgeleid. Iedereen is (gelukkig!) anders. Dat maakt mijn vak ook zo boeiend. Om elke leerling zo optimaal mogelijk naar het rijbewijs B te begeleiden heb ik aanvullende opleidingen gevolgd. Ik ben gecertificeerd rij-instructeur om leerlingen uiteenlopend van Faalangst tot Autisme, ADHD of ADD goed te leren autorijden.

Daarnaast ben ik ook RIS-gecertificeerd. Bij deze nieuwe lesmethodiek ‘Rijopleiding In Stappen’ doorloop je 4 verschillende modules. Het slagingspercentage is hoger dan bij een gewone rijopleiding, ook de kans dat je in één keer slaagt is groter. Ik weet precies wat er van jou straks als bestuurder wordt verwacht. Dit zowel tijdens, als na je opleiding! Niet alleen praktische zaken komen bij onze rijschool uit Kaatsheuvel aan bod, maar ook verkeersinzicht, veiligheid en “Het Nieuwe Rijden” (zuinig en milieuvriendelijk) maken een wezenlijk onderdeel uit van onze opleidingen.

Spreekt dit je aan, neem dan gerust contact op. We begeleiden je graag richting een succesvol rijexamen.