ADHD / ADD Rijles

ADHD of ADD en rijles? Een (lichte vorm) van ADHD of ADD komt vaker voor dan we denken. LANDER staat open voor een ieder, dus ook voor leerlingen die misschien net iets anders zijn dan anderen. Heb jij een vorm van ADHD of ADD en wil je je rijbewijs halen? LANDER neemt de tijd voor je en zet zich in om je Rijbewijs B te halen.  

Hiervoor ben ik speciaal voor opgeleid en gecertificeerd rij-instructeur om leerlingen met Autisme, ADHD of ADD te begeleiden en goed te leren autorijden. LANDER werkt samen de autoriteit op dit gebied: Spectrum Nederland. Dit is een kwaliteitskeurmerk voor professionals uit de rijbranche, gespecialiseerd in specifieke zorgvragen zoals autisme en ADHD.

LANDER geeft vooral rijles in Kaatsheuvel, Waalwijk, Sprang-Capelle, Waspik, Loon op Zand, De Moer en Tilburg.

 

Overgevoelig voor prikkels

Leerlingen met ADHD of ADD leren en denken iets anders dan mensen zonder diagnose. Zo kun je (over)gevoelig zijn voor prikkels waardoor het lastiger is om vol je aandacht op één taak te richten en deze langer vast te houden. Om een leerling dan goed te begeleiden op weg naar het examen, is het van groot belang om zijn of haar manier van denken te begrijpen. Hoe verwerkt hij of zij de informatie die op hen afkomt en ervaart hij of zij de wereld om zich heen?

ADHD / ADD rijles door gespecialiseerde opleiding en bevoegdheid is LANDER in staat om, met een juiste methodiek, prettige rijlessen aan deze leerlingen te geven. Belangrijk hierbij is een goed contact met de betreffende leerling waardoor hij of zij op een aangepaste en individuele wijze naar het rijbewijs wordt begeleid.

De manier waarop deze leerlingen waarnemen verloopt fundamenteel anders dan bij personen zonder ADHD of ADD. Daarom worden deze rijlessen bij aanvang in principe overdag gegeven. De leerlingen krijgen les via de Rijopleiding In Stappen in combinatie met een aangepast leerprogramma. Mocht u meer willen weten neem dan even contact op met LANDER Als het wenselijk is komen we altijd eerst zelf langs voor een intakegesprek.

Voor het deelnemen aan het praktijkexamen dienen leerlingen uit deze doelgroep vooraf een geneeskundige eigen verklaring in te dienen bij het CBR. Deze dient naar waarheid te worden ingevuld. In de bepaalde gevallen volgt er een medische keuring of doorverwijzing naar een specialist opgelegd door het CBR. In sommige gevallen volstaat alleen de rijtest bij het CBR.

De begeleiding van ADHD / ADD en rijles is altijd individueel. Neem daarvoor gerust per mail of telefoon contact met mij op.